• Frances Hobden Pedagoog

    Frances Hobden

    • Pedagoog

Ik ben Frances Hobden, geboren en getogen in Amsterdam. Toen ik in januari 2019 in aanraking kwam met Stichting Sitara klikte het meteen. De waarden en normen binnen de stichting, de gedrevenheid en de passie om met deze groep kinderen en hun omgeving te werken zijn de voornaamste redenen waarom ik graag als pedagoog bij Stichting Sitara werk.

Ik doe dit werk omdat ik wil dat elk kind de juiste kansen aangereikt krijgt. Hier gaat het niet enkel om kansengelijkheid, maar ook om kansentoegankelijkheid. In mijn werk sta ik hier graag bij stil en ben ik bewust bezig met de verschillende waarden en normen die heersen op school, bij het kind thuis, maar ook bij mijzelf. Dit kan in eerste instantie botsen, maar er kunnen ook ontzettend mooie mogelijkheden uit voortvloeien.

Met mijn wetenschappelijk geschoolde achtergrond geef ik evidence-based advies en ga ik graag preventief te werk. Het is ontzettend fascinerend om te ervaren hoe gedrag, gevoelens en gedachten elkaar beïnvloeden. Iedereen blijft zich hier constant in ontwikkelen, jong en oud. Het zien en het ‘aanzetten’ van dit bewustwordingsproces in mijn werk, daar haal ik energie uit!

Voor wie, wanneer en hoe zullen altijd net even anders zijn, want ieder kind heeft zijn eigen unieke ontwikkeling.