• Eliza Inge Trainer

    Eliza Inge

    • Opvoedercontactpersoon
    • Trainer

Ik ben Eliza Inge, moeder van twee jongens en ik werk al tien jaar met veel plezier voor Sitara. Het is altijd al mijn ambitie geweest om met jongeren te werken. Toen het HUIS van start ging was ik meteen enthousiast. Om de training goed mogelijk aan te laten sluiten heb ik met meerdere collega’s gewerkt aan het ontwikkelen van het programma en geef ik de trainingen.

Het mooiste aan mijn werk is de verbinding die ik maak met de kinderen. Om beter connectie met de kinderen te krijgen ga ik vaak terug naar mijn tijd als kind. Wat had ik toen graag willen horen? Hoe heb ik het toen ervaren? Ik verplaats me in hun schoenen, zodat ze het gevoel hebben dat ik één van hen ben. Maar als trainer verplaats mij ik ook in de rol van een ouder. Het werken vanuit verschillende perspectieven zorgt voor herkenning bij de kinderen. Ik zie dat de kinderen dan echt loskomen, meer vragen stellen en daardoor beter meedoen in het programma.

In mijn werk probeer ik kinderen kennis bij te brengen en ze te laten inzien dat ze mensen zijn en dat kennis en gevoelens samen gaan. Aan het eind van het programma hoop ik dat ze bewuster zijn van zichzelf en hun gevoelens. Mijn doel is bereikt als ze de lessen en oefeningen die ze leren in het HUIS kunnen toepassen in toekomstige situaties. Ik ben blij als ik ook maar een beetje heb bijgedragen aan de ‘opvoeding’ van de kinderen.