GEZOCHT: Trainer van ‘HET HUIS’ Programma

Vragen? Stel ze aan Jessica!

Solliciteren

Trainer van ‘HET HUIS’ Programma

Wie wij zijn?

Stichting Sitara zet zich al ruim 35 jaar in voor onze superdiverse stad Amsterdam; de stad met een overvloed aan kansen. Onze expertise ligt in het vergroten van de toegankelijkheid en het vergroten van deze kansen.

Onze stichting begeeft zich voornamelijk binnen het preventieve jeugdveld. In de Amsterdamse wijken waarin de culturele diversiteit hoog is, versterken wij met onze aanpak de relatie tussen kind, school en thuisomgeving, waarbij het kind dat steeds centraal staat en groeit in bewustzijn en zelfwaardering. Daarbij zetten we in op het delen van onze ervaringen en kennis met opvoeders en professionals die in de verschillende wijken werkzaam zijn. Samen werken we aan een gezamenlijk doel: namelijk een inclusieve – en leefbare stad creëren waar ieder kind kan meekomen én meedoen.

Wij zijn een team van mensen die allen vanuit deskundigheid en persoonlijke ervaring een bijdrage levert aan een inclusiever Amsterdam. Deze krachten worden gebundeld in de uitvoering van onze aanpak. Dat doen we door het ontwikkelen en geven van programma’s, trainingen, coaching, workshops en advieswerk.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een trainer die zich herkent in onze doelstellingen en die, door middel van kwalitatieve en ontwikkelingsgerichte training, bijdraagt aan het versterken van kinderen in Amsterdam. Kandidaten die wij zoeken herkennen zich in onderstaand profiel:

● Minimaal HBO werk- en denkniveau, afgeronde relevante HBO opleiding (PABO, MWD, CMV, SPH);

● Ervaring met het werken met groepen kinderen en verschillende leeftijdsgroepen;

● Ervaring met het werken met verschillende culturen;

● Bekend zijn met de problematieken in aandachtswijken;

● Grote leerbereidheid en bereidheid om onze trainingsmethodieken te leren

● Bij voorkeur in bezit zijn van SKJ-registratie;

● Bekend met het onderwijssysteem m.b.t. PO en VO;

● Affiniteit met orthopedagogische thema’s;

● Grote leerbereidheid met betrekking tot het (bege)leiden, coachen en faciliteren van kinderen;

● Kwaliteits- en ontwikkelingsgerichte instelling;

● Natuurlijke aanleg voor teamsamenwerking;

● Natuurlijk overwicht, goede overtuigingskracht en communicatieve (klantgerichte) vaardigheden;

● Signalerings- en handelingsvermogen met in achtneming van het uitvoeringsbeleid en de protocollen van de organisatie.

HET HUIS

HET HUIS programma is een preventieve aanpak specifiek ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8-16 jaar. In de aanpak, die zich richt op het bewustwording en op weerbaarheid van kinderen, staan eigenwaarde, eigen verantwoordelijkheid en het leren maken van de juiste keuzes centraal. HET HUIS is een cultuursensitieve aanpak die onder meer rekening houdt met de culturele omgeving waarin kinderen opgroeien. Maar ook de invloed van school, de wijk en de maatschappelijke- en sociaaleconomische positie waarin deze kinderen (met hun familie) in verkeren spelen hier een belangrijke rol.

Wat wij bieden:

Functie: ZZP (contract als trainer van HET HUIS)

Locatie: Amsterdam

Salaris: Vast tarief per uur

Tijd: Gemiddeld 3 tot 9 uur per week

Groeimogelijkheid: Interne opleiding tot trainer van HET HUIS Persoonlijke begeleiding om professioneel te groeien

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór 13 augustus je CV en een motivatiebrief (in één PDF-document) t.a.v. Jessica van der Luyt naar info@sitara.nl, o.v.v. Trainer HET HUIS. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes. Het opvragen van referenties, een VOG en het maken van een opdracht zal deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jessica van der Luyt, op tel.nr.0639236673.

Vanzelfsprekend en passend bij onze visie en missie waarderen wij verschillende achtergronden en culturen in onze organisatie en zien dit graag weerspiegeld in de samenstelling van het team.