Advieswerk

Advieswerk

Stichting Sitara verzorgt advieswerk voor professionals vanuit het onderwijs en jeugdzorg op het gebied van inclusief en cultuursensitief werken.
De nadruk ligt hierbij op vergroten van bewustwording en handelingsperspectief van professionals. Dit doen we zowel in de vorm van workshops, als op maat gemaakte trainingen/trajecten. 

In ons advieswerk gaan we inclusief te werk, dat wil zeggen dat we zowel beleidsmakende, management als uitvoerenden begeleiden. In alle gevallen streven we ernaar om een organisatie als geheel te begeleiden, zodat inclusief en cultuursensitief werken in alle lagen van de organisatie geïntegreerd kan worden.

Workshop

HET VOORGESPREK

De workshop is een laagdrempelige verkenning op inclusief en cultuursensitief werken. Op een interactieve manier gaan de deelnemers onder begeleiding op zoek naar de kaders en gevoeligheden die de thema’s diversiteit en inclusie met zich meebrengt. In de workshop verbinden we wetenschap aan de praktijk, de workshop wordt verzorgd door onze neuropsycholoog en trainer.

Opbrengst

Je maakt kennis met de theorie van diversiteit en inclusie.

Je weet wat intersectionaliteit is. 

Je hebt ervaren wat de invloed is van je eigen mechanismen, waarden en normen en associaties.

Je vergroot je bewustzijn over het belang van diversiteit en inclusie in je werkveld.


De workshop duurt 3 uur.
Het aantal deelnemers is maximaal 20. 

Training

INCLUSIE IN JOUW PRAKTIJK

De training is toegespitst op het vergroten van kennis, bewustwording en inzicht in inclusie. Dit vergroot de handelingsperspectief om inclusie op eigen wijze duurzaam te vertalen binnen je organisatie en aanbod. In de training verbinden we wetenschap aan de praktijk. De training start na een voorgesprek, hierin wordt de focus van de training bepaald. De training wordt verzorgd door onze neuropsycholoog en trainer.

Opbrengst

Je hebt je kennis vergroot van de theorie van diversiteit en inclusie. 

Je hebt weet wat de invloed is van mechanismen, waarden en normen en associaties. En hoe deze bewuste en onbewuste processen van invloed zijn op je professioneel handelen.

Je wordt bewust van de verschillende vormen van privileges en de effecten hiervan.

Je weet wat het belang van taal/woordgebruik is binnen het thema diversiteit en inclusie. 

Je vergroot je handelingsperspectief met betrekking tot deze thema’s in je werkveld.

De training laat je met een frisse blik naar je aanbod en organisatie kijken.


De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur.
Het aantal deelnemers is maximaal 8.